Tips om snel je motorrijbewijs te halen

Tips om snel je motorrijbewijs te halen

Lekker zelf op pad met de motor

Met deze heerlijke temperaturen is er natuurlijk niks leukers dan lekker toeren met de motor. Maar daarvoor zul je toch eerst je rijbewijs A moeten halen. Gelukkig geeft Rijschool Quickly je in dit blog handige tips om snel je rijbewijs A te halen, waarmee jij lekker met de motor op pad kunt.

Begin op tijd

Misschien is dit nu een beetje mosterd na de maaltijd, maar toch willen we je deze tip niet onthouden: begin op tijd met lessen. In het voorjaar en de zomer begint het bij veel mensen te kriebelen om op pad te gaan met de motor. Het is natuurlijk zonde als je nog je motorrijbewijs moet gaan halen, terwijl je het liefst al de volgende dag met de motor op vakantie zou gaan. Begin daarom al in de herfst of de winter met je motorrijlessen, zodat jij bij de eerste mooie lentedag al helemaal klaar bent om te vertrekken. Het volgen van rijlessen in de winter is geen enkel probleem, die kou overleef je heus wel!

Selecteer een betrouwbare rijschool

Zorg dat je goed je huiswerk doet voordat je kiest bij welke rijschool jij je motor rijlessen gaat volgen. Kies een rijschool bij jou in de buurt waar je eerst een intake les kan volgen. Tijdens deze leg kun je op de volgende dingen letten:

  • Heb je een klik met de instructeur?
  • Gebruikt de rijschool een lesmethode die bij je past?
  • Heb je bij deze rijschool de mogelijkheid om meerdere lessen per week te volgen?
  • Krijg je les op een goede motor?
  • Kun je beschermende kleding en een helm lenen bij de rijschool?

Natuurlijk zijn ook de kosten van de rijlessen van belang, maar kies niet perse de goedkoopste rijschool. Goedkopere rijscholen investeren namelijk minder in het opleiden van hun instructeurs en in het updaten van hun lesmethoden. Daardoor zijn de rijlessen misschien goedkoper, maar heb je veel meer lessen nodig en ben je uiteindelijk nog duurder uit.

Koop de juiste kleding

Natuurlijk ga je niet al voor je eerste rijles investeren in dure motorkleding. Zodra je echter hebt besloten dat je je motorrijbewijs wilt gaan halen, is het verstandig om snel de juiste kleding aan te schaffen. Prettig zittende motorkleding kan je ervaring op de motor namelijk maken of breken. Bovendien is goed passende kleding een stuk veiliger. Kies voor kleding die gemaakt is van stevige materialen. Je helm moet goedgekeurd zijn volgens de ECE 22.05 norm. Vergeet ook de handschoenen en de laarzen niet.

Meer informatie over het halen van je motorrijbewijs?

Wil je graag meer tips over hoe jij zo snel mogelijk je motorrijbewijs kunt behalen? Neem dan gerust contact met ons op! Wij beantwoorden al je vragen.