Hoe werken laadpalen?

Hoe werken laadpalen?

Een laadpaal gebruiken

Heb je net je rijbewijs gehaald of ben je op dit moment bezig met autorijles? Dan is het ook tijd om na te gaan denken over je eerste auto. Bij je eerste auto denk je misschien niet direct aan een elektrische auto, maar het kopen van een elektrische auto wordt steeds betaalbaarder. De kans is dus groot dat je ooit in een elektrische auto zult gaan rijden. Daarom is het goed om te weten hoe je een elektrische laadpaal moet gebruiken. Bij Rijschool Quickly leren we je alles wat je moet weten zodat je veilig de weg op kunt. Daarom leggen we in dit blog uit hoe het opladen van een elektrische auto werkt.

Zo ziet een laadpaal eruit

De naam laadpaal kan een beetje verwarrend zijn. Het laadpunt voor een elektrische auto is namelijk niet op een paal gemonteerd. Soms is de laadbox ook ingebouwd in de muur van de garage. Ga je voor het eerst een elektrische auto opladen en zoek je de laadbox? Dan moet je dus niet altijd letterlijk naar een paal zoeken.

Een elektrische auto opladen

Stap voor stap uitleg over het opladen van een elektrische auto:

  1. Parkeer bij een laadpaal en controleer of de lampjes groen zijn
  2. Stop de stekker van de oplaadkabel in de auto en in de laadpaal
  3. Houd de laadpas voor de paal
  4. De kabel vergrendelt en de lampjes worden blauw
  5. Ontgrendel de kabel na het laden weer met de laadpas

Zijn alle laadpalen hetzelfde?

In principe werkt iedere laadpaal op dezelfde manier. Het maakt dus niet uit welk merk de laadpaal heeft. De kans is groot dat je een EvBox laadpaal tegenkomt. Dit is de veiligste en snelste laadpaal die op dit moment op de markt is.

Wil je meer informatie over laadpalen? Neem dan gerust contact met ons op.